Agilitykurs steg 2, del 5

image
Infostarter
Det tränade vi mycket på idag, att lära hunden att ta ett hinder som vi har visat och pekar på, trots att vi står en bit ifrån. Lisa rekommenderade att vi skulle stå i ”fäktningsposition”. Marley hade jättelätt för det här när jag hade honom på min vänstersida. Men när jag bytte till att ha honom på min högersida, så förstod han plötsligt inte att han skulle ta belöningen. Han tog hindret fint, men vände sedan tight runt hinderstödet mot mig. Till sist löste vi det genom att jag sprang med honom när han tog hindret och mot belöningen tillsammans.

Slalom.
Tränade vi vidare på också. Jag valde att fortsätta med bågarna. Denna gången kom vi upp i 10 pinnar, med bågar på alla utom sista porten. Men det var inga som helst problem för Marley, han tog slalomet bra ändå. Lite mer press och stress med högre tempo så kommer han ha ett riktigt snyggt slalom sen!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s