Blåbärstävling på Hundspektra

image

Jaha ja, idag var det dags för mig att debutera i en annan hundsport också, nämligen agility. Båda mina lånevovvar skulle debuteras på Hundspektras blåbärstävling, en inofficiell tävling med lite lättare bana för att man ska våga sig ut och tävla. Det ingick dubbla starter på samma bana med varje hund, så jag fick 4 lopp att köra totalt.

image


Marleys första lopp
Jag var riktigt nervös innan, och något stressad. Jag har inte riktigt hittat rutinen än i när man ska börja värma upp ordentligt, inte när man har banvandringen att rätta sig efter också. Bara banvandringen var ett äventyr, att banvandra för två så olika hundar som jag kör med. Efter 8 minuters banvandring kunde jag banan iaf, men hade nog en halvkass plan med hur jag skulle göra med båda hundarna.. Jag kan säga att jag sprang inte med någon av hundarna så som jag banvandrade.

Jag och Marley var 3 ekipage ut i våran klass, i small. Jag var minst sagt nervös. Förutom att Marley nosade en del i mattan (vilket han aldrig gör i den hallen) och råkade diska oss genom att ta en tunnel en gång till, på fel håll. Men jag är otroligt nöjd med honom och hans prestation. Innan start hade jag egentligen tänkt att jag skulle avbryta efter typ halva banan, mest för att han aldrig kört en bana, det har varit 3-5 hinder i följd som mest. Men eftersom jag inte visste hur man avbryter sitt lopp i agility, så blev det att vi fortsatte hela banan runt. Och som Marley kämpade på! Jag är sååå stolt över honom och hans prestation, bästaste lilla fluffhunden ❤

image


Emblas första lopp
Embla valde jag att starta i medium första omgången, utom tävlan. Ibland är det bra att känna dom som har träningshallen minsann 😉 Så tyvärr blev det inget resultat här för oss, alls. Men det gör ingenting. Bars erfarenheten var otroligt nyttig. Hela rundan gick sååå bra, kunde inte varit mer nöjd. Enda är väl att jag borde varit lite mer MED på hindret närmast publiken. Där får hon syn på sin matte, mattens dotter och dotterns pojkvän – det blev en lite för svår störning så där tappade jag henne. Hon passade även på att hälsa på protokollföraren när hon ändå höll på, innan hon kom tillbaka till mig och vi kunde köra på igen. Så det är helt klart något vi behöver träna på, att ha folk på eller nära banan när vi tränar, att hon ska kunna ignorera dom och köra på ändå. Men det tror jag kommer med tiden också. Hon har ju aldrig tävlat innan, så det är inte konstigt hon inte vet vad som förväntas av henne i dem miljön. Men jag är otroligt nöjd med Emblas prestation. Duktigaste tanthunden som debuterar på sin 10-årsdag ❤


Marleys andra lopp
Marleys andra runda i small var min känsla betydligt mycket bättre, trots att vi fick stressa lite med våran uppvärmning.. Marley var med mig riktigt bra genom hela banan tycker jag allt. Ett par förbispringningar av hindren för att jag inte var tillräckligt tydlig med att visa att han skulle över, och lite strul med en tunnel, men annars gick det riktigt bra. Slutet framförallt är jag grymt imponera på! Vilken fart han har, vilket sug framåt. Nu ska vi hårdträna fram tills nästa tävling på att han ska ha det här suget på alla hinder, ha den här farten hela tiden. Konditionsträningen får vi helt klart sätta fart med!

Marley kämpade på otroligt bra under hela tävlingsdagen. Att aldrig kört en hel bana innan, och prestera såhär här bra, bara det är imponerade! Särskilt när man tänker på hur kort tid han tränat agility och hur kort tid vi känt varann. Att dessutom vara så liten och hoppa så högt, det är en prestation bara det. Jag är otroligt nöjd och stolt över Marley och hans fina debut!


Emblas andra lopp
Start i largeklass, med tävlan denna gången. Självklart var nerverna lite mer denna gången eftersom det var ”på riktigt” och jag tror även jag litade lite mer på Embla eftersom hon brukar lära sig banorna ganska snabbt. Ett misstag jag fick ångra, då det blev lite strul med att hon sprang förbi ett hinder. Jag valde att sätta henne och ta om det ordentligt, eftersom jag bedömde att hon borde kunnat ta det även om jag kanske var lite otydlig. Resten av banan gick bra, förutom att hon ville hälsa på publiken och protokollföraren. Som sagt, en sak vi måste träna på till nästa gång, att folk är inne på banan och sitter i bra hälsningshöjd. Men jag tycker ändå Embla presterade riktigt bra! Märktes på henne att hon var otroligt trött i huvudet efter den svåra miljön, och när hon är trött – då springer hon bara utan att varken lyssna på vad jag säger eller se vad jag visar. Så jag är nöjd, riktigt nöjd med prestationen ändå. Det som strulade till sig tar jag på mig ansvaret för, eftersom jag inte var tillräckligt tydlig med vad hon skulle göra, inte tillräckligt tidig med kommando osv.. Tanten presterade otroligt bra på sin debut!

image

”Mina” finaste agilityhundar. Är så otroligt glad och tacksam för att deras mattar ger mig förtroendet att träna deras hundar. Jag gör så gott jag kan för att förvalta era hundar så bra som möjligt. Målet är att lära dom något nytt iaf, men framförallt att vi ska ha roligt tillsammans! Och det åtminstone tror jag att jag lyckas med rätt bra med 😀

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s