Ny teknik med Dixon?

Ända sedan jag var på Per Jeansens föreläsning på Hundspektra för någon vecka sen, så har jag varit sugen på att testa träningsmetoden Do as I do. Men det svåra tycker jag är att komma igång, hur får jag hunden att förstå att den ska titta på mig först för att sen göra likadant? Dixon är ju ibland en ganska ”korkad” hund, han har svårt att se samband i olika saker, tänker inte alltid själv och förstår sällan varför han ska göra saker jag ber honom om. Han är en otroligt svårtränad hund, och även om vi kommit en bit på vägen med träning så hade jag gärna velat att det gick mer framåt, mest för hans skull eftersom det nu är svårt att utveckla honom mer, han är liksom på den nivån han är nu känns det som.

I denna videon ser man en hund som tränat på detta sätt i en vecka. Alla tricken hunden visar i filmen är sånt som den inte kunde innan träningsveckan började. Det är ganska fascinerande att se hur snabbt och mycket den lärt sig, på kort tid. Kommer vi bara på hur Dixon ska förstå att han ska härma mig, så tror jag det här är helt rätt metod för honom sen! Följ kategorien ”Hundträning – Do as I do” här på bloggen för att kunna hålla koll på våran träning.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

En tanke på “Ny teknik med Dixon?

  1. Så jädra fränt! Är grymt besviken att jag inte bokade föreläsningsplats långt innan pengarna sinade.
    Ger man ett ”varsågod”-tecken när man vill att hunden ska utföra sitt trick? Så den vet att nu har jag visat klart, nu är det din tur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s