Premiärdragträning

Nu har dragselen äntligen kommit, och idag kunde vi ut och testa den. Eftersom Embla inte är dragtränad sedan tidigare och är nästan ”för” väluppfostrad så hon aldrig drar, så blev det första utmaningen – att lära henne dra. Först hade jag tänkt klicka in det, men glömde tyvärr klickern hemma till denna träningen. Så jag fick lösa det på annat sätt. Efter ett tag gick det bättre och bättre, och hon började våga ta i ordentligt. Nu till en början körde jag mest så att hon fick dra mot en leksak, för att då igång draget i henne mer. Men eftersom vi inte har någon plan på att tävla så tänker jag att det är okej, vi dragtränar bara för att det är bra träning. Då gör det inget att vi lärt in drag på ”fel” sätt tänker jag.

Här nedan är lite bilder på hur selen sitter. Enligt vissa sitter dem bra, enligt vissa inte. Jag själv tycker att den ser ut och känns som att den sitter helt okej iaf, och med tanke på hur lite drag det egentligen är vi ska träna så tänker jag att selen duger åtminstone.

image
Utan press i selen.
image
Med press i selen.
image
Hur selen ser ut uppifrån.
image
Trött och nöjd tjej efter premiärrundan.

Tills vi hörs
nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s